Maderotherapie, ook wel bekend als houttherapie, is een techniek die gebruikmaakt van houten instrumenten om verschillende delen van het lichaam te behandelen. Deze therapie is afkomstig uit de traditionele geneeskunde en wordt steeds populairder in moderne wellness- en esthetische omgevingen. Hier zijn enkele aspecten van Maderotherapie:

 1. Houten Instrumenten: Maderotherapie maakt gebruik van speciaal ontworpen houten gereedschappen, zoals rollers, cilinders en spatels, om verschillende massagetechnieken uit te voeren.
 2. Doel van Maderotherapie:
  • Stimulatie van de Circulatie: Maderotherapie bevordert de bloedcirculatie en lymfedrainage, wat kan bijdragen aan een gezondere huid.
  • Versteviging en Vormgeving: Door specifieke delen van het lichaam te behandelen, wordt Maderotherapie soms ingezet om de huid te verstevigen en de lichaamsvormen te verbeteren.
 3. Voordelen:
  • Cellulitis Verminderen: Maderotherapie kan worden toegepast om de verschijning van cellulitis te verminderen door de huid gladder te maken.
  • Ontspanning: Naast fysieke voordelen biedt Maderotherapie ook ontspanning, vergelijkbaar met andere massagetechnieken.
 4. Toepassingen in Esthetische Behandelingen:
  • Lichaamscontouring: Sommige wellness- en esthetische centra gebruiken Maderotherapie als onderdeel van lichaamscontouringbehandelingen.
  • Anti-cellulitisprogramma’s: Het wordt vaak ge├»ntegreerd in anti-cellulitisprogramma’s om de huidtextuur te verbeteren.
 5. Professionele Toepassing:
  • Maderotherapie wordt meestal uitgevoerd door getrainde professionals die bekend zijn met de technieken en de juiste houten instrumenten gebruiken.

U kunt bij Pure Aesthetics de Maderotherapie ook combineren bij de Japanese Headspa. Maak nu een afspraak en vraag naar de mogelijkheden.