Veel mensen krijgen vroeg of laat wel een keer last van pigmentvlekken. In het gezicht worden ze vaak als storend ervaren en doorgaans met make-up gecamoufleerd.

De zon is de belangrijkste oorzaak van pigmentverstoringen. Daarom adviseren wij om zonlicht (UVA en UVB) zoveel mogelijk te mijden of een beschermende sunblock te gebruiken.

Bekende pigmentverstoringen
Pigmentvlekken zijn opeenhopingen van pigment (melanine) in de huid en zijn te herkennen aan de donkere verkleuringen van de huid. Meestal worden ze veroorzaakt door de zon, hormonale schommelingen en erfelijkheid. Verstoringen die we bij Pure Aesthetics vaak tegenkomen zijn:

Ouderdomsvlekken
Deze zien eruit als een of meer bruin gekleurde plekjes op de huid. Deze pigmentvlekjes ontstaan vooral op lichaamsdelen die veelvuldig aan zonlicht zijn blootgesteld zoals het gelaat maar ook armen en handen.

Zonbeschadigde huid
Veel zonaanbidders, al vanaf eind twintig, hebben een door de zon beschadigde huid. Dit uit zich in abnormale pigmentatie en veranderingen in de textuur van de huid.

Zwangerschapsmasker (melasma)
Een andere vorm van overmatige pigmentvorming is het zwangerschapsmasker. Dit zijn donkere vlekken in het gezicht en soms in de nek. Aangezien deze variant vooral voorkomt bij zwangere vrouwen (ze worden veroorzaakt door zwangerschapshormonen), wordt dit het zwangerschapsmasker genoemd.

Heeft u last van pigmentvlekken, dan kunnen de behandelaren van Pure Aesthetics  ze op snelle en veilige wijze verwijderen

Pigmentvlekken behandeling

Bij Pure Aesthetics geloven we in de kracht van stralende, egale huid. Ontdek onze geavanceerde oplossing voor pigmentvlekken met de GentleMax Pro, een baanbrekende technologie die de sleutel is tot een heldere en gelijkmatige teint.

Pigmentvlekken kunnen het gevolg zijn van blootstelling aan de zon, hormonale schommelingen of simpelweg het natuurlijke verouderingsproces. Met de GentleMax Pro bieden we een effectieve en niet-invasieve oplossing om pigmentvlekken te verminderen en de natuurlijke schoonheid van je huid te herstellen.

De GentleMax Pro maakt gebruik van geavanceerde laserenergie om selectief melanine, het pigment in de huid, te targeten. Hierdoor worden ongewenste pigmentatievlekken afgebroken, terwijl het omliggende weefsel onaangetast blijft. Dankzij het geavanceerde koelsysteem van de GentleMax Pro ervaren onze cliënten minimale ongemakken tijdens de behandeling.

Onze ervaren professionals bij Pure Aesthetics passen de behandeling aan op jouw specifieke huidtype en pigmentatieproblemen. Of je nu te maken hebt met ouderdomsvlekken, zonneschade of hormonale pigmentatie, wij streven ernaar om je huid te revitaliseren en een jeugdige, egale teint te herstellen.

Investeer in de gezondheid en schoonheid van je huid met de GentleMax Pro-behandelingen bij Pure Aesthetics. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk consult en ontdek hoe we je kunnen helpen om stralend door het leven te gaan. Pure Aesthetics, waar jouw natuurlijke schoonheid wordt omarmd en verbeterd

Hoe werkt het precies

Tijdens de behandeling wordt het laserlicht selectief door de pigment (melanine) geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze reactie zorgt ervoor dat opgehoopte melanine wordt afgebroken.

Vervolgens worden de afvalstoffen door het natuurlijke afweersysteem van het lichaam afgevoerd. Door de behandeling wordt de opeenhoping van pigment verwijderd en krijgt de huid weer een egale teint.

Afhankelijk van het type pigmentverstoring volstaan gemiddeld 2 tot 3 behandelingen met een interval van drie tot vier weken. De behandeling is geschikt huidtype I t/m IV.